​​Dyrkning:

Allerede året inden plantning starter forberedelserne, jorden skal renses grundig for rodukrudt. Jordbærrene plantes om foråret. Der bruges frigo planter dvs. planter uden top der har været frosset ned hele vinteren.

​Det første år høstes der ingen bær på dem, blomsterne klippes af så planten kan bruge al kraft på at gro godt til. Marken renholdes mekanisk med gentagne gange strigling

Radrensning og håndhakning er også nødvendig, for at holde ukrudtet væk.

Året efter plantning er planterne groet godt til og der kan nu høstes bær på planterne i to år. Marken kontrolleres jævlig for sygdomme og skadedyr, så der kun bliver bekæmpet hvis der er behov for det.

​​Inden plukningen udlægges halm mellem rækkerne for at undgå at bærrene bliver smudsede. Samtidig bliver det behagelig og indbydende at plukke, og halmen er med til at holde ukrudt væk.

Plukning starter normalt i begyndelsen af juni, og flere sorter afløser hinanden gennem sæsonen så der kan høstes i flere uger.​

Plukning foregår ved håndkraft. Marken plukkes hver anden eller tredje dag, afhængig af vejret. Selvplukkere og vore egne plukkere har hver deres del af markerne.​

​​Plukning forgår tidlig om morgen så de færdige kasser er klar til at blive leveret til butikkerne og vore egne jordbærboder først på formiddagen, eller hjem til vores egen gårdbutik.

​​For at starte sæsonen tidligere dækkes en del af arealet med fiberdug sidst på vinteren. Herved kan plukning starte ca. 1 uge tidligere end ellers.

​​For at forlænge sæsonen dækkes en del af arealet med halm sidst på vinteren, således at planterne ikke får lys og varme. Halmen fjernes først når det er blevet rigtig godt forår. Herved kan der plukkes 8 - 10 dage længere end ellers.

Firma & kontakt information

Medlem af Reginal Madkultur